Европейски фирми дават нов живот на застаряващите турбини

Швейцарско-датската технологична и сервизна компания Romo Wind ще си партнира с италианския екип Eta Blades за предоставянето на решения, които удължават живота и подобряват работата на по-старите вятърноенергийни паркове.

Партньорите ще комбинират системата iSpin на Romo Wind, която следи производителността на генераторите, и способността на Eta да препроектира и произвежда по-леки и аеродинамично по-ефективни витла за по-стари турбини, за да осигуряват заедно пакет за обновяване на остарелите вятърни паркове.

„Усъвършенстваната технология за измерване на iSpin с безпрецедентната й способност да следи скоростта на вятъра, посоката, вариациите и интензивността на турбуленциите, както и производителността на всяка от турбините, ни помага да оптимизираме работата на парковете,”каза основателят на Eta Blades Карло Дуранте. По думите му, това помага за повторно оборудване на генераторите и увеличаване на максималната мощност.

Животът на турбините може да бъде удължен и старите ветроенергийни паркове да бъдат полезни отново, подчерта главният изпълнителен директор на Romo Wind Брайън Соренсен.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*