100-годишен склад става самодостатъчен нов дом в Ибиса

Удобен и приятен модерен хотел се е появил на бял свят след реновацията на изоставен склад в Ибиса. 100-годишният склад с изглед към хълмовете сега се захранва със соларна енергия, изцяло oткъснат е от електро-мрежата и има жизнен съвременен дизайн – даже с платформа за йога на покрива.

Разположена на отдалечен хълм с изглед към красивите гледки на острова, къщата за гости Campo Loft се вписва приятно в живописната средиземноморска обстановка. Използвайки пейзажа като вдъхновение за дизайна, архитектите от The Nieuw са се постарали да създадат „индустриално отворено пространство“, което да се оформи като симпатична къща с две спални, с една баня – и с изцяло слънчево захранване за всичко вътре.

Въпреки желанието да превърнат старата работилница и склад в модерен дом за гости, дизайнерите са поработили усилено, за да запазят оригиналните характеристики на сградата. Оригиналните стени и части от покрива са запазени. Големите прозорци с рамки от стомана обаче са нови. Из цялата компактна конструкция са включени традиционните стилове и материали, типични за строителството в Ибиса: бетонни подове, стени от камък и глинена мазилка, както и колове “сабина”, направени от дървета, които растат на острова.

Отвън домът изглежда като скромна структура с изцяло бяла фасада, типична за местния екстериорен стил. Външността обаче прикрива съвременен интериорен дизайн. В сърцето на дома има каменна камина, заобиколена от остъклени отвори от двете страни. Съвременните мебели са използвани умерено и премерено, съчетани с красиви произведения на изкуството.

Докато двете спални са сгушени в северната част на дома, разделени от масивна баня с голяма вана, социалната зона на дома се намира на частната тераса, от която се открива зашеметяваща гледка. Заобиколена от овощни дръвчета и зеленчукова градина, къщата разполага с платформа за йога на покрива си.

Дизайнът предвижда 100% самодостатъчност. Основните функции като гореща вода, подово отопление и електричество се генерират от слънчева енергия. Водата от частен кладенец се използва и за пиене, и за къпане. Освен това къщата разполага с множество пасивни характеристики като естествена вентилация и изобилие от естествена светлина, които създават стабилна температура през цялата година.

   

Снимка: On A Hazy Morning via The Nieuw

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*