Електрическа туристическа лодка ще вози гости в мъглите на Ниагара

От години туристически лодки разхождат посетителите на Ниагарския водопад в непосредствена близост до красивия водопад, но скоро гостите ще могат да се приближат до природната хубост по един по-приятен и по-екологичен начин. Туристическата компания Maid of the Mist ще пусне двойка изцяло електрически лодки. Те не само ще предлагат транспорт с нулеви емисии, но и ще позволят на посетителите да се насладят на природния спектакъл без “дежурните” миризми на изгорели газове и бучене на двигатели.

Сега, когато се строят в щата Уисконсин, новите лодки, подобни на катамарани, се считат за първите напълно електрически пътнически корабчета в САЩ. Захранвани от система за зареждане на сушата, вградените литиево-йонни батерии ще могат да достигнат 80% капацитет само за седем минути. Това позволява бързо зареждане за времето, в което туристите се качват на борда, за да отидат до водопада – атракция, която привлича милиони посетители всяка година.

“Напълно е символично за нашата компания да бъде световен лидер в прилагането на тази зелена технология”, казва президентът на фирмата Кристофър М. Глин. “Новите кораби ще возят нашите гости до основата на Ниагарския водопад, един от най-големите източници на чиста водноелектрическа енергия в света.”

Лодките се строят на модули, които ще бъдат транспортирани и след това сглобени в съоръжение при Ниагарския водопад по-късно този месец. Очаква се те да влязат в експлоатация през септември. Те ще заменят два по-стари кораба, построени през 1990 и 1997 година.

Снимки: Maid of the Mist

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*