Красива вила в Бразилия е изработена от камък и рециклирани тухли

„Езерната къща“ е прекрасна вила с чуден изглед към влажните зони на река Паранапанема в южна Бразилия. Проектирана да се слива с естествената си среда, тя е изградена главно от рециклирани материали като например камъни, взети от самия терен, и  рециклирани тухли, които са били спасени от стара фабрика.

Разположена в Алворада до Сул в южната част на Бразилия, „Езерната къща“ се намира в красива местност с речни изгледи. Според архитектите, нейният селски, но изтънчен дизайн е вдъхновен от желанието на семейството да създаде силна връзка между изградената и естествената околна среда.

Използвайки ландшафта като “навигатор”, архитектите от Solo Arquitetos са създали дизайн, с който къщата да спира дъха, разкрвиайки разкриванетоомайна гледка към прилежащата река и гъстата гора. Сградата с площ от около 250 квадратни метра е разделена на два правоъгълни блока: един за “социалните” помещения и един за частните зони. Двете структури са целенасочено подредени и облечени в различни, но взаимно допълващи се материали, за да се създаде ясно обособяване на пространствата и да се създаде усещане за движение в дома.

Екстериорът е облечен в комбинация от регенерирани материали. Всеки обем седи върху основа от бетон. За визуално обособяване на частните зони са използвани камъни с глинен цвят, взети от самото място. За основната част от жилището са използвани тухли, които са били спасени от старата стара фабрика, принадлежала на семейството.

Трите спални във вилата са разположени в каменната сграда, белязана от голям скатен покрив. Главната спалня се гордее с “частно белведере” с изцяло стъклена фасада, което създава успокояващо пространство със силна връзка с естествената среда.

Основните жилищни площи се отличават с високи тавани и прозорци от пода до тавана. Естествената светлина облива интериора, подсилвайки очарованието на тухлените стени и дървените тавани. От хола с големи плъзгащи се врати се стига до открит басейн и разгръщащата се назад градина. Повдигната дървена палуба осигурява място за хранене на открито или разглеждане на невероятната гледка към реката от едната страна и гъстата гора към другата.

Фотография: Едуардо Макариос за Solo Arquitetos

1 коментар

  1. Това не е вила, това е визуализация(картинки нарисувани с компютър).

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*