Зарядните станции за е-коли на Острова трябва да са умни

Зарядните устройства за електрически превозни средства във Великобритания ще трябва да са интелигетни, да за могат да се финансират от държавната грантова схема за насърчаване на електрическите превозни средства, обяви министърът на транспорта на страната Майкъл Елис. Новите правила означават, че всички модули за зареждане, подкрепени от правителствената схема за електрически превозни средства, трябва да могат да бъдат достъпни от разстояние и да могат да приемат и реагират на сигнал.

Интелигентното зареждане предполага зарядните станции да могат да приемат команди от електропреносната мрежа – например за прекратяване на зареждането в моменти на пиково потребление и натоварване на мрежата. Приложено в мащаб, интелигентното зареждне спомага за минимизиране на пиковете в търсенето на електроенергия, като свежда до минимум въздействието на електрическите превозни средства върху мрежата и намалява разходите за потребителите. То би трябвало и да улеснява и потреблението на електроенергия при пиково производство на възобновяемите енергийни източници, които са зависими от времето. По този начин се максимизират ползите от ВЕИ.

„Правителството ни иска Великобритания да бъде най-доброто място в света за придобиване и притежаване на електрическо превозно средство, като лидерството и иновациите ще ни помогнат да си проправим пътя към бъдещето с нулеви емисии“, каза Елис. „Нашите нови изисквания за станциите за зареждане биха могли да помогнат да се намалят разходите, като се гарантира, че ползите от зеления транспорт ще се усещат от всички.“

Схемата за зарявдни станции за електрически превозни средства осигурява безвъзмездно финансиране в размер до 75% към разходите за инсталиране на точки за зареждане на електромобили в домашни условия. Понастоящем програмата следва да подкрепи инсталирането на станции за зареждане до март 2020 г. или до завършването на 30 000 инсталации – в зависимост от това кое от двете настъпи първо.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*