Изцяло електрически Mustang класически: ретро визия с дигитално „сърце“

Лондонската Charge Automotive тези дни прикова вниманието на любителите на класически автомобили с проект на впечатляващ спортен автомобил, който съчетава две обичани неща: електрическо задвижване и ретро дизайн. Черният Mustang с визия от 1967 г. има електрическа трансмисия с мощност от 536 к.с., която може да върти всичките му четири колела в продължение на 322 км. Прототипът ще направи своя дебют на фестивала Goodwood.

“Ние предефинираме големите класически автомобили с усъвършенствана електрическа технология, като същевременно запазваме техния емблематичен дизайн”, казва автопроизводителят на своя уебсайт. “Вярваме в бъдещето без емисии, като в същото време даваме максимална производителност на великите авто легенди.”

Проектът на Charge разчита на външния облик на Mustang, с някои леки модификации, под който обаче се крие модерна вътрешност. Колата има електрически мотор на всяко колело. Четворицата изстрелва возилото така, че то развива от 0 до 100 км/ч за четири секунди. Максималната скорост е 240 километра в час. Акумулаторната батерия с капацитет 64 kWh осигурява пробег до 323 км.

Отвътре интериорът на класическия Mustang е прероден в модерната епоха с дизайн в черно и бяло, лъскава тапицерия, както и напълно дигитален интерфейс – с овален екран с инструменти и централен дисплей с функционалност на таблет. Вмето сгъчкани задни седалки има просторно багажно отделение.

За добро или лошо компанията Charge е решила, че този секси автомобил ще има не повече от 499 клиента. Дебютът му ще е на фестивала на скоростните возила Goodwood, който започва в четвъртък, 4 юли. Самите доставки за клиентите ще започнат през септември.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*