Електрическият мотор на Harley-Davidson: от 0 до 100 км/ч за 3 секунди

2018 Harley-Davidson 115th Anniversary Celebration.

Harley-Davidson сподели подробности за електрическия мотоциклет, който се готви да пусне на пазара тази година, надявайки се да грабне вниманието на новото поколение мотористи.

LiveWire, който скоро ще бъде наличен при ограничен брой дилъри, ще струва соленичко – близо 30 000 долара – и може да достигне от 0 до 100 км/ч за три секунди. Няма съединител, няма смяна на скорости. В машината са „скрити“ 105 конски скили, а капацитетът на батерията е 15.5 kWh.

Машината ускорява неусетно и сякаш няма ограничение за скорост, споделят първите ентусиасти, тествали LiveWire. 

Компанията съобщи още, че купувачите ще имат достъп до безплатно зареждане за LiveWire за първите две години след покупката. Компанията за мотоциклети от немалко време страда от намаляващи продажби и застаряваща клиентска база в родината си и в чужбина. Продажбите на мотоциклети в САЩ са намалели с 4,2%, а международните продажби -с 3,3% през първото тримесечие на тази година.

2 коментара

  1. Електродвигателите понасят сериозни претоварвания и позволяват големи ускорения, но големите ускорения са трудно поносими от водачите. 3 секунди от 0 до 100 означава приблизително двойно претоварване на водача, което е близо до максимално поносимото за здрави хора без специална подготовка.

  2. 0-100 за 3 секунди за мотор не са впечатляващи, масово по-мощните мотори, дори не пистарки, го постигат.

    Предполагам, че са ограничили ускорението, за да увеличат пробега, който за съжаление не е споменат.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*