Хотелите Holiday Inn ще премахнат мини-шишенцата с шампоан

Собственикът на Holiday Inn, веригата InterContinental Hotels Group (IHG), обеща да премахне удобните, но разточителни мини-шампоанчета и сапунчета, които обичайно посрещат гостите в баните на всичките й 843 000 стаи за гости. IHG притежава повече от 5600 хотела по целия свят и обяви, че ще прекрати използването на малките пластмасови шишенца и ще избере контейнери с големи размери за всички свои хотели до края на 2021 г.

Според корпорацията, всяка година в хотелите се използват над 200 милиона мини пластмасови бутилки. Кийт Бар, изпълнителен директор на IHG, обясни, че премаххването им и замяната с едроразмерни контейнери във всичките 5600 хотела по света е голяма стъпка и ще позволи на хотелската верига да намали “отпечатъка си и въздействието си върху околната среда”.

IHG е първата световна хотелска корпорация от такъв мащаб, която прави подобна промяна. Това обаче е и сериозно предизвикателство. „Ние колективно, като индустрия, трябва да бъдем лидери там, където правителствата не е задължително да показват лидерство,” коментира Бар.

Наред с устойчивостта подобно решение е мотивирано и от стремежа за привличане на клиенти. Бордът на корпорацията казва, че посетителитена хотелите на веригата са все по-загрижени за околната среда. Според проучване, спонсорирано от Hilton, една трета от клиентите на хотели проучват политиките за устойчивост на съответните заведения за настаняване, преди да си резервират стая.

В допълнение към елиминирането на малките пластмасови бутилки, IHG ще премахне и пластмасовите сламки до края на 2019 г. Подобно обещание наскоро пое и един от големите конкуренти на компанията – Marriott International.

Снимка:  einalem

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*