Google обещава CO2-неутрални доставки и изделия от рециклирана пластмаса

В опит да влезе в крак с изискванията на клиентите и конкурентите в бранша, Google обяви план за постигане на въглеродно неутрални въглеродни доставки и включване на повече рециклирана пластмаса в своите продукти, носещи етикета „Направено от Google“. Тези джаджи включват телефоните Pixel и устройства Pixelbook, както и високоговорителите Google Home, калъфите за телефони и устройствата за зареждане.

Google не посочи конкретен график за постигане на въглеродни неутралните доставки. Фирмата обяви, че планира да увеличи използването на товарни кораби вместо въздушен превоз. Доколко това е по-екологиенметод на доставка е спорно, тъй като корабните горива саедни от най-замърсяващите. Google обаче се ангажира да закупува компенсации за въглеродните емисиите, които няма да могат да бъдет избегнати чрез стратегии като използването на кораби за доставката.

Едновременно с това компанията се ангажира да включи рециклирана пластмаса в 100 процента от своите устройства до 2022 година.

Големите конкуренти на Google – Apple и Samsung – също имат своите програми за устойчивост. Apple например използва поне 50% рециклирана пластмаса в някои от своите джаджи и предлага поне 11 продукта, които са с рециклиран алуминий. Samsung също наскоро обеща да увеличи използването на устойчиви опаковки.

Според Анна Мийгън, ръководител на програмата за устойчивост в Google, въглеродните емисии на компанията са намалели с 40% между 2017 г. и 2018 г. „Търсим как да изградим устойчивост във всичко, което правим. Ще ни отнеме време да демонстрираме напредък“, каза Мийгън.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*