Германия вдига данъка върху месото?

Жителите на Германия скоро може да се събудят с нов данък за своите пържоли, свински котлети и колбаси. Политиците в страната са предложили повишаване на ДДС за месото от стандартна ставка на 19 процента. В момента месото в Германия се облага с данък от 7 процента.

Немските депутати предложиха допълнителните средства от новия налог да се зиползват за подобряване на хуманното отношение към животните в страната в отговорна острите критики за лошото третиране на добитъка в Германия.

Говорителят на министерството на земеделието Алберт Стегеман заяви, че е отворен към идеята за нов добавен данък върху месото, но с една уговорка. „Такъв данък може да бъде конструктивно предложение“, каза Стегаман. “Все пак допълнителните данъчни приходи трябва да се използват за подпомагане на животновъдите, за да им се помогне да се преструктурират.”

Мнозина хора смятат, че консумацията на месо е “излязла от мода” и са станали по-сдържани в храненето с месо през последните 10 години. Расте броят на безмесните диети. Модни сега са вегетарианството и веганството.

Учените отбелязаха също, че месната промишленост е един от най-големите източници нна емисии на въглероден диоксид и допринася за изменението на климата. В резултат на това мнозина настояват за по-строги мерки за намаляване на консумацията на месо като част от цялостен подход в борбата с изменението на климата.

1 коментар

  1. Хитлер е бил Веган!
    нацистите са вегетарианци!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*