Устойчив дом използва рециклирана топлина за намаляване на CO2 емисиите си

Къщата Lane End е построена от естествени материали и е проектирана устойчиво, така че да постигне максимална енергийна ефективност. Резултатът епасивен домс минимален отпечатък върху околната среда и силен акцент върху устойчивостта.

Външната част на къщата има множество балкони, които помагат за засенчването на интериора. Прозорците са премислени добре и разположени така, че да се създаде естествената вентилация, за да се освобождава домът от топлината през горещите летни месеци.

Големите прозорци помагат на обитателите на домада усещатвръзката с външната среда, а има и билкова градина, разположена на балкона на първия етаж.

Естествената слънчева светлина озарява дома през деня, като същевременно големите рамки на прозорците създават красиви изгледи към околностите.

Висококачествена дървесина е използвана за създаване на рамката, осигурявайки изолация и намалявайки необходимостта от изкуствено охлаждане и отопление в дома. За собствениците това е екологична алтернатива на традиционните строителни материали, които генерират големи обеми въглеродни емисии. Освен това дървеният материал се произвежда на местно ниво, а тухлата, използвана за направата на камината, е ръчно изработена от местни доставчици.

Строителите са инсталирали система за въздушна циркулация и рекуперация, предназначена да рециклира топлината, произведена от кухнята и банята, и да я смесва с чист въздух, циркулиран през вентилацията и естествено по-студените зони на къщата.

Целият дом е построен съобразно идеологията на пасивните къщи.

Изображения: PAD Studio

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*