„За Земята“ дава до 1200 лева грантове за малки градски еко-проекти

До 1200 лева безвъзмездно финансиране могат да получат инициаторите на малки градски еко-проекти, които търсят подкрепа за реализация на своите идеи за по-чиста и здравословна градска среда. Финансирането може да бъде спечелено чрез конкурс, който започна под надслов „Направи си сам – обществените средства в полза на местните общности”. Грантовете са осигурени от еко-сдружение „За Земята“.

Ще бъдат подкрепени до 3 предложения, а срокът за подаване на предложенията е 3 октомври 2019.

Търсят се идеи, които са в обществена полза и правят света ни по-добро място за живеене. В конкурса могат да участват отделни граждани, неформални граждански групи и граждански организации. Финансирането се осигурява за местни инициативи и кампании, които се стремят към запазване на чистата околна среда и се борят срещу проекти, които я унищожават и застрашават да нарушат качеството ни на живот.

„Целта ни е да покажем, че обществените средства – както общински бюджети, така и европейски средства, могат да бъдат използвани в полза на хората и околната среда. Искаме да дадем и положителни примери, идващи от гражданите, с които да покажем за какво искаме да бъдат харчени нашите данъци“, казват от еко-сдружението.

Проектните предложения се представят в рамките на разписано предложение и не се нуждаят от тежки и сложни административни процедури, за да бъдат финансирани. Важно условие е не повече от 30% от средствата могат да се използват за покриване на разходи за човешки ресурси, което се отчита с граждански договори към “За Земята”.

Повече информация може да се намери на страницата на конкурса.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*