На 14 септември залесяват 3600 дървета край Локорско

Засаждане на 3600 нови дървета край софийското село Локорско ще се проведе на 14 септември. Целта на мероприятието е да бъде възстановена една унищожена от вредители гора.

Инициативата е на „Гората.бг – 100 000 садим гора“, „Горите в Югозападна България“ и „Да изчистим България заедно“, за да подкрепи природата и горите на България с нови 3000 фиданки.

Сборният пункт е в 9:00 ч. на централния площад на с. Локорско. До селото може да се стигне и с градски транспорт, и с автомобил, като има осигурено място за паркиране, а организаторите приветстват споделеното пътуване до и от мястото на акцията.

Теренът на бъдещата гора се намира на няколко километра от центъра на Локорско. Осигурени са дръвчета – зимен дъб и черен бор – както и инструменти за засаждане. Предвид горещото и сухо време са осигурени и водоноски и кофи за поливане.

Децата са добре дошли с родителите си, а за участието в саденето не се изисква какъвто и да е предварителен опит.

Желаещите да се включат са добре дошли, като е желателно да си носят подходящи за работа дрехи и обувки, работни ръкавици, вода и храна и най-вече добро настроение.

Важни подробности относно организацията на залесяването се публикуват постоянно на Фейсбук страницата на акцията.

1 коментар

  1. Само да питам: Не е ли възможно да наемем дрон и да засее хиляди дървета, вместо да мъчим хората?
    Напишете в Гугъл: drone plant tree“ и ще се очаровате на колко места по света започват такова „сеене“ на дървета с дронове..
    Защо да не го правим и ние???

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*