Яки куфари са направени от рециклирани материали

Всички пътуваме от време на време и един от подценяваните проблеми в този процес са разбитите, счупени или просто остарели куфари и сакове, които изхвърляме, когато ни станат неудобни. PHOENX обаче се опитва да промени ситуацията: това е модулна марка за куфари с акцент върху устойчивостта чрез използването на рециклирани и регенерирани материали.

Устойчивостта започва с материалите, използвани за направата на продукта. В случая на PHOENX 95 процента от материалите се рециклират или регенерират. Например, обвивката на този куфар е изработена от 100 процента рециклиран поликарбонат.

Куфарът е придружен от ултра-тънка раница, изработена от текстил, направен от рибарски мрежи и използвани килими. Комплектът включва и чанта за пране, в която да се трупат мръсните дрехи отделно от чистите – тя е с вакуумно запечатване за пространствена ефективност.

Всички суровини, използвани за направата на куфарите, са рециклирани – пластмаси, каучук и алуминий, риболовни мрежи, стари килими и др. Целта е те да се използват повторно, вместо да отиват на депата за отпадъци.

От друга страна за намаляването на отпадъците е проектиран модулен дизайн: няколко компонента на куфара са сменяеми в случай на счупване. Това означава, че човек може лесно да си го поправи, вместо да изхвърли целия куфар заради, да речем, строшено колелце.

Истината е, че този хубав нов продукт все още е в ранния етап на своето пътешествие към пазара: в момента тече Kickstarter кампания за финансиране на производството му. Дано оставащите дни до края й да се окажат достатъчни, за да помогнат на изобретателните автори на куфара да превърнат своя прототип в модел за серийно производство.

Снимки: PHOENX в Kickstarter

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*