Горска вила в Дания е построена само от рециклирани материали

На час път от Копенхаген, в гора, на крачка от плажа се крие вила, която е построена само от рециклирани материали. Всички те са събрани от местни източници.

Вилата е формирана от пет модула, взаимосвързани, които са изградени според принципите на кръговата икономика. Докато проектирали ваканционния дом, дизайнерите претърсили района, за да търсят изхвърлени строителни материали. Намерили страхотен източник на дървесни отпадъци – местна фирма за подови настилки – както и няколко сгради за а събаряне. Това им позволило да спасят старите тухли, за да изградят отново място за живеене.

Външната обвивка на дома е изработена от отпадъчната дървесина. За да бъде устойчива, облицовката е обработена според японското традиционно изкуство за запазване „шу суги бан“. 700-годишната практика не само придава дълготрайност и устойчивост на екстериора, но и тъмната облицовка се слива с вида на буйната гора, която заобикаля имота.

В допълнение към уюта на рециклираната дървесина пространствата предлагат на обитателите разкошна почивка далеч от суматохата на градския живот. Всяка секция от дома за почивка предлага панорамен изглед към морето, с външна тераса.

Цялата структура е 160 квадратни метра с пет спални, три дневни и три бани. Основната дневна зона е подредена с открит план, който включва напълно оборудвана кухня и трапезария. Дневната зона разполага и с няколко дивана и столове, разположени около централната камина. Остъкляването от пода до тавана и прозорците позволяват на естествената светлина да озарява целия интериор.

Фотография: Rasmus Hjortshøj – Coast via Lendager Group

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*