Хладилник работи само с 6 часа ток на ден

Държането на храните и напитките на хладно е лесна работа, когато има ток, но постоянното електрозахранване е нещо, на което не всички по света могат да разчитат. Прилагайки изпитан подход на „ледено“ охлаждане, Coolfinity’s IceVolt 300 е хладилник, предназначен за собственици на магазини в райони с горещ климат, при които електрозахранването често прекъсва: той може да поддържа хлада продължително време и без електричество.

В много страни по света електрозахранването търпи чести прекъсвания. Когато това се случва в горещи региони като тропиците и в знойните периоди на зоните със смесен климат, прекъсванията обичайно водят до развалянето на много хранителни стоки. Жалко за съсипаната храна, жалко и за вложения в нея труд, жалко и за парите, които магазинерът губи с изхвърлянето й.

Хладилникът IceVolt 300 е проектиран да намали зависимостта от електро-мрежата. Той има специални контейнери, пълни с охладителна течност, които действат като термо-маса: натрупват студ, а ако токът спре и компресорът спре да охлажда, изстудената хладилна течност бавно-бавно поема топлината, като поддържа студено пространството в хладилника.

Концепцията изобщо не е нова, но Coolfinity казва, че за първи път тя се прилага при големи търговски хладилници. IceVolt 300 е проектиран по такъв начин, че е в състояние да използва водата като хладозадържаща течност – тя бива превърната в лед, когато има ток, а после ледът бавно се топи. Според изпитанията, шест часа електроенергия на ден са достатъчни, за да може хладилникът Coolfinity да работи 24/7. И ако захранването бъде прекъснато, ледът се топи достатъчно бавно, за да поддържа температурата на хладилника под 6°C в продължение на до 48 часа.

„По този начин наистина сме отделили способността за охлаждане от наличието на електроенергия, като предлагаме хладилник, който поддържа продуктите студени и също така е в състояние да охлажда топлите продукти, дори когато няма ток“, казва компанията.

Източник: Coolfinity

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*