Ретро лодки плуват отново с електрически двигатели

Приятно е да се возиш с лодка в езеро, а посетителите на езерото Мичиган сега могат да се порадват на плаване с ретро-лодки, но… по екологичен начин. Разположена на източния бряг на езерото, Retro Boat Rentalds представи колекция от лодки от фибростъкло от 50-те и 60-те години, които са реставрирани и са заживели нов живот с помощта на най-съвременните електрически мотори. Така те изглеждат прекрасно, изглеждат старовремски – но в същото време са здрави, движат се бързо и ….са тихи.

Когато собственикът на фирмата Джон Шарар решил да започне този бизнес, той искал преди всичко да възстанови колекцията от стари лодки от 50-те и 60-те години. Осъзнавайки, че оригиналните бензинови мотори на лодките са изключително вредни за околната среда, той потърсил по-екологичен начин за възстановяване на плавателните съдове.

След като разгледал различни възможни вариант, той се обърнал към Torqueedo – фирма за електродвигатели за морски плавателни съдове. Работейки в сътрудничество с фирмата, Джон възстановил ретро лодките до първоначалната им изглед и блясък, скривайки в корпусите им акумулатори и електрически мотори.

Лодките се различават по размер и тегло една от друга, така че електрическите системи са проектирани по поръчка за всяка отделна лодка. Всички електродвигатели осигуряват между осем и десет часа време работа между зарежданията – повече от достатъчно, като се има предвид, че повечето клиенти наемат лодките само за два или три часа.

Най-прекрасното от всичко е, че красивите старовремски лодки се плъзгат по повърхността на водата тихо, тихо – изящно, позволявайки на пътниците да се насладят пълноценно от преживяването сред природата.

Снимки: Torqeedo

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*