Модерна колекция мебели е направена от индустриални отпадъци

След като направил някои собствени проучвания, Бйоунгви Джеон – основател на Studio Pesi в Сеул, Юна Корея – забелязал какво огромно количество остатъчни материали се разхищават в мебелна фабрика в града, в който живее. След като всеки плот бъде разрязан по размер, голяма част от дъската от линолеум и дори масивният дъб, който остава, не се използват – изхвърлят се. Решен да впрегне в нещо полезно тези производствени отпадъци, Джеон проектирал колекция от лъскави, модерни мебели, наречена колекция DOT, в която мебелите са направени от линолеум и дъб, които иначе биха отишли на боклука.

Със своето Studio Pesi Джеонг решил да даде нов живот на изхвърлените, но напълно използваеми материали, като същевременно създаде нещо модерно, минималистично и високо функционално. Получената колекция включва стол, пейка и маса, които биха допълнили почти всяка схема на интериорен дизайн благодарение на минималистичната си естетика и солидната, издръжлива конструкция.

Мебелите са направени от цилиндрична масивна дървесина и линолеум. Местата на сглобката – там, където се срещата двата материала, показват кръгчетата с масивното дърво, и точно тази особеност е дала вдъхновение за името. Колекцията се предлага в пастелни земни цветове, които съчетават хладни и топли тонове. Простият съвременен дизайн пасва добре на всяка стая, като добавя допълнителна площ или място за сядане, което е едновременно стилно и функционално.

„PESI” в името Studio Pesi всъщност не е случайно, това означава „способност, същност, позиция, тълкуване“. Студиото има за задача да предоставя „чувствително и емоционално преживяване чрез творчески опити, базирани на процеса на индустриален дизайн“.

Снимки: Studio Pesi

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*