Дигитална платформа за рециклиране в Румъния получи 215 000 евро

EcoTree – иновативна дигитална платформа, проектирана за улесняване на кръговата икономика и рециклирането на отпадъци – получи 215 000 евро начално финансиране за първоначално разработване и внедряване. Финансирането се координира от местния фонд за рисков капитал Sparking Capital като водещ инвеститор в партньорство с местната платформа за краудфандинг Seed Blink и бизнес-ангели. Самата платформа е разработена от новостартираща фирма, основана от двама млади специалисти – Богдан Андронаше и Александру Петреску.

EcoTree е иновативна B2B цифрова платформа, която ускорява начина, по който се извършват събирането и рециклирането на отпадъци, независимо от типологията, количеството или произхода. Предстои платформата да стартира през следващите месеци.

Целта й е да донесе реални ползи за индустрията на рециклирането на отпадъци чрез дигитализиране на процесите и необходимата правна документация, осигуряване на прозрачност и проследяване, анализ на данните чрез средства за бизнес-анализи, специални модули за търгове. По този начин се очаква тя да допринесе за повишената степен на рециклиране на отпадъци, както и за по-чиста и устойчива среда.

„Подхождаме основно към компании, които биха искали да дигитализират управлението на дейностите си в областта на отпадъците и рециклирането. Ние предлагаме лесна за използване софтуерна услуга, нейното внедряване трябва да означава както минимални усилия, така и достъпна цена. С този кръг на финансиране ние се стремим да завършим услугата със 100% с всички функционалности, изисквани от бенефициентите, така че през следващия период ще реализираме някои пилотни проекти със съответните организации, които са от основен интерес за областта на управление на отпадъците“, казват създателите на EcoTree Богдан Андронаше и Александру Петреску.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*