Dacia с концепция „най-достъпният изцяло електрически автомобил в Европа“

Румънският автомобилен производител Dacia, част от френската група Renault, представи във вторник, 3 март, първата си концепция за електрически автомобил. Renault казва, че Dacia Spring обещава да бъде най-достъпният изцяло електрически автомобил в Европа.

Електромобилът Dacia Spring се разработва в синхрон с визията на Renault за осигуряване достъпна и устойчива мобилност, която е по силите на всички, като същевременно спазва ценностите и философията на марката Dacia. Проектът предвижда изцяло електрически градски автомобил с 4 места, предлагащ „по-лесен достъп за най-голям брой хора до по-лесна и по-ефективна мобилност“, според френската група.

Стандартният модел на фабричния Dacia Spring ще има максимален пробег от над 200 км при WLTP (Световна хармонизирана процедура за леки превозни средства), което го прави подходящ за градска и крайградска употреба. Той ще бъде наличен през 2021 година. Техническите данни са оскъдни, но се предполага, че откъм задвижване новият модел навярно ще заимства доста от успешния Relault Zoe.

Dacia Spring в електрически вид има приятен градски дизайн, но в същото време изглежда така, сякаш е готова да понесе и малко по-„хард“ каране със своя висок клирънс, места за табелите и руфбарове. В същото време е компактна: дълга е само 3,73 метра, което подчертава европейския дух на автомобила и в същото време го прави пъргав и маневрен.

Новият електромобил Dacia, представен във видео на страницата на Dacia във Facebook, е мини-SUV, почти идентичен с електрическия модел Renault City K-ZE, пуснат миналата година, който се произвежда и продава в Китай.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*