Опожарени австралийски къщи получават акумулаторни системи

Щатското правителство в Южна Австралия ще си партнира с германската компания за съхранение на енергия, за да предложи на 188 семейства акумулаторни систми sonnenBattery в процеса на възстановяване на домовете.

Австралийци, които възстановяват домовете си след сезон на извънредно големи пожари, ще получат предложения за безплатни системи за съхранение на електроенергия чрез програма, лансирана от местното правителство и германския производител sonnen. Програмата ще бъде достъпна за всяко от 188-те семейства, загубили домовете си по време на опустошителните пожари и които решат да включат слънчев покрив в своите проекти за възстановяване.

Местният министър на енергетиката Дан ван Холст Пелекан заяви, че инсталирането на батерии ще помогне на възстановяваните домове да станат по-устойчиви и да разчитат на по-евтина електроенергия. „Хората, загубили домовете си при пожарите, се нуждаят от помощ, за да се възстановят. Батерия на стойност над 10 000 долара ще намали бъдещите им сметки за ток, като същевременно ще добави стойност на всеки от тези домове“, каза той.

Инициативата ще осигури и енергийна сигурност за имотите в уязвими или отдалечени части на мрежата, където често има прекъсвания.

За sonnen, която през 2018 г. създаде монтажно-производствено съоръжение в Аделаида, програмата е възможност за подкрепа на общността на Южна Австралия след пожарите. „Тази инициатива ще помогне да се добави значителна стойност за тези, които възстановяват домовете си, като облекчи натиска върху енергийните разходи и им предостави контрол за по-независимо управление на енергийните им нужди“, заяви изпълнителният директор на sonnen Австралия Натан Дън.

Фото: sonnen

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*