Денят на Земята 2020 става дигитален

Денят на Земята ще претърпи изненадваща промяна тази година, като се премести в интернет. Поради глобалната пандемия „коронавирус“ събитията за 50-годишнината от Деня на Земята на 22 април ще бъдат…. цифрови!

„В мрежата на „Деня на Земята“ здравето и безопасността на доброволците и участниците в събитията са нашата основна грижа“, заяви Катлийн Роджърс, президент на мрежата, организираща честването всяка година. „На фона на избухналата епидемия ние насърчаваме хората да дадат своя принос, но да го направят безопасно и отговорно – в много случаи това означава да използваме гласовете си, за да стимулираме действия онлайн, а не лично.“

За да следят дискусията относно глобалния Ден на Земята в няколко цифрови платформи, участниците могат да използват хаштаговете # EarthDay2020 и #EarthRise. Заинтересованите могат да следят акаунтите в социалните медии. Хората и групите също така могат да участват в онлайн обучения, свързани с околната среда, във виртуални протести и в електронни кампании в социалните мрежи.

Сенаторът от Уисконсин Гейлорд Нелсън основава Деня на Земята през 1970 г. след опустошителен разлив на нефт край брега на Санта Барбара. Той решава да улови енергията на студентското антивоенно движение, за да измести общественото внимание към околната среда. Коалицията му избира 22 април, защото тази дата попада между пролетната ваканция и окончателните изпити на младежите.

Тъй като пандемията на коронавируса днес засяга различните региони по различни начини, някои хора могат да предпочетат и лични събирания, за да отбележат Деня на Земята. Важно е да вземат предпазни мерки и да проверяват текущите насоки на Световната здравна организация, преди да планират събиранията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*