Volvo доставя новите коли с влакове, за да намали вредните емисии

Volvo Cars обяви, че взема мерки да намали вредните емисии от своите логистични операции, като променя средството за транспорт между производствените си предприятия и новите си складове за автомобили: новите коли ще се доставят с влакове, вместо с камиони.

Особено в Европа, където камионите все още са най-разпространен начин за транспортиране на новите автомобили до складове за дистрибуция и дилърите, скоро тази практика ще бъде заменена от железопътен транспорт. Фирмат е изчислила, че при превоза с влак се намаляват вредните емисиите с почти 75% по маршрута между завода за производство в Гент, Белгия и специално изграденото депо в Северна Италия. По друг маршрут, от Гент до депото в Австрия, емисиите се редуцират почти наполовина след преминаването към железопътни превози.

Крайната цел на производителя е неутрализирането на вредното въздействие му въздействие върху климата. Компанията има за цел да намали въглеродния отпечатък на автомобилите си с 40% за периода между 2018 и 2025 г., което ще наложи 25% намаляване на оперативните емисии, включително логистичните. Планът за 2025 г. е да бъде направена осезаема стъпка към постигане на амбициите на Volvo Cars да стане климатично неутрална компания до 2040 г.

„Когато казахме, че планираме значително да намалим вредните емисии през всичките си операции, имахме предвид именно това“, казва Хавиер Варела, старши вицепрезидент по производство и логистика на Volvo Cars. „Логистичната ни мрежа е само една част от този пъзел, но въпреки това е важна. Това е един пример за нашия ангажимент да намалим негативното си влияние върху околната среда чрез значими, конкретни стъпки. “

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*