Volkswagen електрифицира класически микробус от 60-те години

Кемперите и микробусите на Volkswagen са любими на много пътешественици. Сега производителят представи електрическа версия на класическия T1 Samba Bus. Новият и подобрен микробус носи първоначалния си външен образ от епохата на хипитата, но отвътре обновеният e-BULLI е различен: той се захранва от електрически мотор с мощност 61kW.

От 60-те години на миналия век T1 Samba е символ на пътешественически приключения по целия свят. С достатъчно място да побере голямо семейство или група приятели, емблематичният микробус е топ-модел на VW от десетилетия.

Сега немският производител на автомобили е решил да възроди Samba за 21 век. Фирматаелектрифицира любимия на мнозина микробус. Запазвайки разпознаваемата форма на корпуса с 21 прозореца, VW е добавила вътре 61kW електромотор. Съвременният електромотор всъщност осигурява на возилото два пъти повече мощност от оригиналния двигател.

Новата версия на тази класика на VW стана възможна чрез сътрудничество с eClassics – фирма, специализирана в конверсии на класически коли в електрически. Моторите работят с 45-киловатчасова батерия, която може да се зареди до 80% за по-малко от час. E-BULLI се предлага с приблизителен пробег от 200 км. Що се отнася до скоростта, тя може да достигне максимално 130 км/ч.

Новата електрическа система осигурява на шофьорите изключително гладко возене. Според компанията, „в сравнение с T1, карането на e-BULLI носи напълно различно чувство. Возията е допълнително подобрена от шасито, което също е преработено“.

Със своите осем седалки и кабриолетен покрив, ванът запазва класическия си стил с няколко подобрения. Вътре зоната за сядане и централната конзола на водача са изработени от модерни материали, а системите за вътрешно осветление са актуализирани с LED модули.

За съжаление, засега поне новите микробусчета са достъпни само в Германия.

Изображения: VW

1 коментар

  1. Страхотно, ще изчакам да пуснат Е-Голф 1чка кабрио – много ми харесва.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*