Златни PV панели за балконa: енергийна ефективност + дизайн

Немският производител a2-solar е доставил 240 слънчеви панела за обновяването на стара сграда в Берн, Швейцария. Модулите, които са интегрирани в 96 тераси, разполагат с различни степени на прозрачност и разнообразни цветови вариации.

През последните няколко месеца швейцарската Renova реновира многофамилна жилищна сграда от 1963 г. в съответствие със стандарта за пасивни сгради, Швейцарската строителна компания обърна особено внимание на устойчивостта и енергийната ефективност, като Balco Balkonkonstruktionen интегрира 240 специални слънчеви модула в 96-те балкона на сградата.

Модулите, които предлагат различни нива на прозрачност и се предлагат в няколко цвята, бяха доставени от немския производител на панели a2-solar. Компанията заяви, че коригира стъклото и вгражданите фолиа според предпочитанията на клиента.

Модулите отговарят на всички насоки на Наредбата за пестене на енергия в Швейцария, както и на естетическите и архитектурни изисквания на сградата, твърдят от компанията. Монокристалните соларни модули са инсталирани под балконите. Разстоянието между клетките и краищата на модулите есведено до минимум, каза a2-solar. Предните страни на модулите са направени така, че панелите изгледат златисти.

Соларните модули предлагат комбинирана мощност от 46 кВт. Очаква се те да генерират до 30 000 кВтч слънчева енергия годишно, като цялата електроенергия ще бъде използвана от сградата за собствено потребление.

A2-solar заяви, че специално проектира панелите заедно със Swiss Renova по желание на клиента. След това Balco Balkonkonstruktionen ги интегрира в балконите. Сглобяемите балконски елементи могат да бъдат сглобени като цялостни системи по време на процеса на обновяване, което прави системата особено подходяща за реновиране на сгради, твърди германската компания.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*