Dacia подкрепи българските фермери

През последните седмици на борба с инфекцията от коронавирус много компании подкрепиха българските лекари и болници с дарения – къде крупни, къде по-малки, къде с пари, къде с техника. Следващите месеци обаче обещават тежки икономически предизвикателства и почти никой досега не се е сетил да помогне на организациите, от които зависи дали и какво ще има на масата ни в обозримо бъдеще. Затова е забележително решението на Dacia България да подкрепи българското производство и да подпомогне не какво да е, а първия хранителен кооператив в България – Кооперация “Хранкооп – София”.

Освен финансова подкрепа с цел стимулиране развитието на фермерските пазари, организирани от “Хранкооп – София” в над 5 градa из страната, Dacia България предоставя на кооперацията и два автомобила Dacia Duster и Logan MCV от новата серия Blue Line, за да облекчи ежеседмичните кооперативни доставки на екологично чиста храна. С това компанията се стреми да подкрепя инициативи, тясно свързани с българската търговия, продукция и природа. Целта е насърчаването на справедливата търговия и насърчаване на устойчивостта по отношение на локалните производство и дистрибуция на български продукти.

Кооперация “Хранкооп – София” е първият хранителен кооператив в България, който обединява производители и потребители на чиста храна, като създава възможност за директна връзка между тях. Мисията на организацията е достъпът до чиста храна, а основните й цели са подкрепата на малките български производители на тази храна и улесняването на достъпа на потребителите до нея. Настоящата година е десета поред за „Хранкооп – София“ и инициативното ръководство продължава да изгражда мрежа от хранителни кооперативи в цялата страна, към които се присъединяват все повече производители и потребители. Организацията работи в София, Банкя, Добрич, Враца, Самоков и други градове из страната, като организира фермерски пазари, кооперативни доставки, кетъринг с фермерски продукти, работилници и демонстрации.

Надяваме се и други корпорации да подмомогнат българските фермери, произвеждащи чиста храна, и онези, които правят възможно да си я купуваме директно, защото от това с какво се храним до голяма степен ще зависи здравето ни в идните месеци.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*