Произвеждат органични фотоволтаици в свободна форма

Френският производител на органични фотоволтаични модули Armor заяви, че е започнал производството на фотоволтаични модули в свободна форма от началото на април. Новата технология ще позволи на ASCA PV филмите, произвеждани от фирмата, да се произвеждат в разнообразни форми.

Компанията е стартирала производството, комбинирайки своите модули с пълна ширина и покритие, разработено от екип, базиран в Ла Шевролиер във Франция. Производствената технология, която включва лазерно структуриране, се прилага от немския екип на фирмата. Той бе формиран, след като компанията придоби немската Opvius със седалище в Китцинген и Нюрнберг.

Armor твърди, че сега може многократно да умножи възможностите за приложение на своя фотоволтаичен филм ASCA. Благодарение на технологията за произведство на модули в свободна форма органичният филм ASCA може да се изпработва според конкретнимерки и съобразно определени дизайни, за да е в помощ на архитекти и дизайнери. Използването на фотоволтаици „по мярка“ ще повиши стойността на техноте проекти.

Armor заяви, че може възползва от производствен капацитет от 1 милион квадратни метра годишно.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*