Най-големият щатски автобусен оператор забранява работата на двигателите на празен ход

Greyhound Lines, най-голямата автобусна компания в САЩ, забрани аетобусите й да работят на празен ход, когато не са в движение – например паркирани на гарите. Това е крайният резултат от съдебно дело, приключило в четвъртък.

Сега двигателите на автобусите трябва незабавно да бъдат изключвани, когато машините бъдат паркирани. Шофьорите пък ще бъдат обучени за новата политика. На тях може да бъдат налагани санкции, ако не спазват новото правило. Заедно с всички други мерки операторът ще изпраща редовни текстови съобщения до всички шофьори и ще инсталира стикери във всички автобуси, за да напомня на водачите, че празен ход на двигателя не е разрешен.

Greyhound превозва около 16 милиона пътници годишно из Северна Америка. Ръководството на фирмата посочи, че изпитва задоволство от това, че „се ангажира да спазва екологичните разпоредби“. „Автобусният транспорт е известен като една от най-екологичните форми на пътуване и ние сме нетърпеливи да подобрим нашата политика за борба с [работата на двигателите на] празен ход“.

Снимка: AEMoreira042281CC-SA 3.0

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*