Българи разработват дървени слънчеви очила

Слънчеви очила, изработени от дърво, е проектирал български дизайнер. Наречени DIVAK, очилата се опитват да съчетаят устойчивост и стил – и сега търсят подкрепа чрез Kickstarter.

„Нашите слънчеви очила са направени от истинско дърво, което им придава топлота и уникален изглед,“ казва Кирил Миленов, който е замислил смелата идея. За да не се чупят лесно, очилата са направени от многопластова дървесина.

Младият предприемач казва, че методът на използване на дървесината е зает от самолетната индустрия, така че дървесината да е лека и тънка, но здрава. Слепването се прави с нетоксично лепило, а за стъкла се използват висококачествени немски лещи от триацетат, които гарантират максимална защита. Гарантира се UV 400 предпазване на очите.

Всяка рамка се изработва ръчно, пише Кирил Миленов относно техниката на създаване на дървените рамки. За направата на очилата той използва брезово дърво.

За момента има два модела в серията: TRIBAL и CAT EYE, които са унисекс. Дръзкият дизайнер се надява да разработи и повече модели в бъдеще.

След като започне производството на очилата DIVAK, Миленов обещава да засажда по 5 дървета за всеки продаден чифт очила. Така той се надява да „върне“ на природата ресурсите, които е взел за очилата.

По план би трябвало производството да започне този месец, а първите доставки да станат факт през юли 2020 г.

Изображения: DIVAK в Kickstarter

3 коментара

  1. Хей ХаХо, случайно да знаеш за някой, който да може да направи рамки от коноп? Аман от всезанайковци, но неможковци.

  2. Защо бе от вожа импрегнирана с епоксидна смола ще бъде чудесно решение, супер за оня другия пол.

  3. Защо от дърво беее, няма ли други естествени материали, можеш да взимаш „коноп“ от съседите (румънци, мисля и сърбите ..)?
    Добре, че не са от „вожа“.. -ще седят отпуснати 🙂

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*