Всяка бензиностанция в Германия ще има зарядно за електромобили

Германските власти възнамеряват да направят задължително присъствието на зарядна станция за електромобили на всяка бензиностанция в страната, съобщи Electrek, позовавайки се на източници от правителството, пише TechNews.bg.

Все още няма конкретни подробности за амбициозния план за електрическа мобилност и не е ясно кога новите правила могат да влязат в сила.

Според асоциацията на енергийната и водната индустрия (BDEW), Германия се нуждае от поне 70 000 зарядни станции и 7000 станции за бързо зареждане, за да развие масовия пазар на електрически превозни средства. Сега в страната има около 28 000 станции.

Междувременно, правителството възнамерява да одобри разширяването на пакета стимули за сегмента на електрическите автомобили, за да допринесе за по-бързото му развитие. В страната вече бяха въведени различни субсидии, а новият пакет включва поощряване с бюджет в размер на 130 милиарда евро.

Сега, когато германците купуват електромобил на стойност до 40 000 евро, общата субсидия ще достига 9 000 евро (вместо 6000 евро)! От тях 6000 евро ще бъдат върнати от държавата, а други 3000 евро – от автомобилната индустрия.

Купувачите на електрически превозни средства на стойност между 40 000 и 60 000 евро могат да разчитат на субсидия в размер на 5000 евро, въведена още през миналата година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*