Електрически модулен кемпер-ван изминава до 800 км на батерия

Той може да бъде микробус, товарен микробус, пикап, кемпер ван, офроуд приключенски микробус – eBussy е модулно превозно средство, задвижвано изцяло от електрическа батерия.

Дизайнът на eBussy прилича много на T1 / T2 Transporter, преосмислен за модерно време. Той има плоско лице, ярки, кръгли фарове, корпус с омекотена каросерия и частично покрити задни колела. На него трябва да се гледа като на превозна платформа за цялото семейство, варираща от ежедневен превоз до прекарване на товари и дори осигуряване на къмпинг на открито сред природата. Тази модулност не е просто удобна налична функция, а е основен параметър на возилото. Идеята е, че собствениците могат лесно да сменят отделни модули, за да превърнат платформата в различни по предназначение превозни средства, подходящи за всякакви ситуации.

Основата на eBussy е двойка електрифицирани шасита, едното е оптимизирано за шофиране в града, а другото за офроуд. Всяко е с четиримоторно електрическо задвижване и батерия от 10 до 30 кВтч под купето. Моторите с мощност 20 к.с. (15 кВт) и са интегрирани във всяко колело, съчетавайки до 1000 Nm въртящ момент и скорост до 90 км/ч.

Създателят на това возило ElectricBrands казва, че теглото му е между 450 и 600 кг, като изчислява, че базовата батерия от 10 кВтч батерия ще осигури мощност, достатъчна за 200 км пробег. Това намалява до около 150 км при наличието на пълен товар. С по-големи батерии и слънчеви панели на покрива обаче модулното превозно средство може да се движи до 600 и дори 800 км с едно зареждане.

С дължина 364 см, eBussy Camper е доста по-компактен от средния мини-кемперван, но с малко креативност и няколко стратегически разположени разширителни модула, ElectricBrands поставя превръща малкото пространство на кабината в ефективно микро-жилище.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*