Боядисват фланелки и бебешки ританки с костилки от авокадо

Фирмата Chipotle Mexican Grill e намерила приложение за едрите костилки от 300-те милиона авокадо, които компанията използва за производството на своя водещ продукт – гуакамоле.

Вместо да изхвърля костилките, фирмата е решила да ги използва за… боядисване на новата линия дрехи и аксесоари с марката Chipotle. Става дума за серия от ограничен брой продукти на компанията, която бе обявена във вторник.

“Решихме да създадем редица продукти със същите внимание, прецизност, грижа и фокус върху детайла, каквито са налице в нашите кухни“, коментира Крис Бранд, главен маркетинг директор на Chipotle, в съобщение по повод новите продукти. „С новите ни стоки нашите фенове могат да получат качествени артикули, които подкрепят устойчивото земеделие и материализират нашата мисия да създаваме един по-добър свят”.

Колекцията се състои от унисекс дрехи, сред които фланелки, големи чанти, персонализирани тениски, якета, суитчъри, шапки, бебешки ританки, чанти за обяд за многократна употреба и др. Всички те са боядисани с помощта на авокадови костилки.

Според Chipotle, остатъчните костилки от авокадо, събирани от ресторантите, биват преработени, за да се създадат няколко „стоки, боядисани с естествена боя от авокадо“. Костилките се мият във вода, след което се създава багрило на растителна основа, което варира по цвят.

Всяка дрешка или чанта, боядисана с такава боя, всъщност е оползотворила пет авокадови костилки. Това е еквивалентно на пет порции гуакамоле, казва фирмата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*