Tesla иска да стане доставчик на ток в Европа?

Може би германските доставчици на чиста електроенергия Lichtblick, Polarstern, EWS Schönau, Greenpeace Energy и техните съперници скоро ще срещнат конкуренция от САЩ? Изглежда, че Tesla има амбиции да ги конкурира в този сектор. И то не само в Германия, но и в други страни от Европа.

Tesla обмисля да навлезе на германския пазар на електроенергия с иновативна тарифа и в момента провежда проучване сред потенциалните клиенти, за да определи интереса към предлаганата услуга за доставка на електроенергия. Обект на изследването е и въпросът дали фирмата да свърже енергийните си доставки с останалите си продукти. Клиентите на Tesla са известни с лоялността си към марката, така че това може да представлява сериозна конкуренция за настоящите играчи на електроенергийния пазар.

Някои специализирани немски издания разкриха, че проучването включва въпрос, питащ клиентите какво би ги убедило да сменят доставчика си на електроенергия. Един от предлаганите отговори се отнася до договор за доставка, свързан с притежанието на фотоволтаичен покрив, система за домашно съхранение на енергия Tesla Powerwall и софтуер на Tesla.

Изглежда не само Германия е попаднала в полезрението на Tesla обаче. Британският вестник The Daily Telegraph съобщава, че компанията е подала заявление за лиценз за електрозахранване при националния регулаторен орган в началото на май “с оглед да установи автоматизирана система за търговия с електроенергия”.

Изглежда, че наред с предлагането на зелена електроенергия щатската компания се стреми да рекламира цялостна концепция за „Tesla дом“. Въпросникът в Германия пита кои и какви други продукти на Tesla биха обмислили да купят клиентите. Това включва система за съхранение на енергия за дома, слънчеви панели, зарядна станция за зареждане на електрическо превозно средство (ЕПС), достъп до обществена система за зареждане на ЕПС, доставка на чиста електроенергия.

Възможността за комбиниране на различни продукти от Tesla отново е намекната и от въпрос, който говори за „енергиен пакет“ от панели, съхранение, зарядно за ЕПС и зелено електричество.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*