Класическият Rolls-Royce става напълно електрическа кола

Образът на Rolls-Royce винаги е бил синоним на лукс и иновации. Тези стандарти вече придобиват ново значение, тъй като британската инженерна компания Lunaz се е заела да пресъздаде класическия 60-годишен дизайн на автомобила, Rolls-Royce Phantom, в електрическа кола за 21-ви век.

За собствениците на елегантния туристически автомобил Rolls-Royce Phantom ежедневното пътуване по работа или спокойното лятно шофиране вече ще бъдат по-щадящи за Земята. Компанията Lunaz, посветена на запазването на класически автомобили, е възстановила тази красота от 1961 г., започвайки „от нулата”. Автомобилът сега разполага с множество подобрения, сред които и електрически задвижващ механизъм – собствена разработка на Lunaz. Така електромобилът може да вози до осем пътника, като позволява персонализиране по време на возенето.

За целта Rolls-Royce Phantom V използва батерия от 120 kWh, най-голямата електрическа батерия в света, което му дава възможност да измине до 450 км. с едно зареждане. Малцина обаче ще имат удоволствието да преживеят такава наслада, тъй като производството ще е строго ограничено до 30 бройки.

„Времето е подходящо за електрически Rolls-Royce“, каза Дейвид Лоренц, основател на Lunaz. „Ние отговаряме на необходимостта да съчетаем красивия класически дизайн с използваемостта, надеждността и устойчивостта на електрическия задвижващ механизъм. …Горди сме да направим класически Rolls-Royce, подходящ за ново поколение. “

Изображения: Lunaz

3 коментара

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*