Apple съди фирма за рециклиране, която „препродава стари джаджи“

Apple се е заела съди компания в Канада, за която ИТ гигантът твърди, че е препродала повече от 100 000 устройства, изпратени за рециклиране.

Технологичният гигант е изпрати над 500 000 стари iPhone, часовници и iPad до Geep Канада в периода от 2015 до 2017 г. Но след извършване на одит през 2018 г. Apple е открила, че 18% от тях все още имат достъп до интернет, се казва в съобщението.

Geep, която е подала собствен съдебен иск през юли, обвинява трима служители-измамници и казва, че не е знаела какво се случва в завода й в Бари, Онтарио. Сега компанията е част от Quantum Lifecycle Partners, която казва: „Посочените служители никога не са били наети от Quantum“.

Apple е подала своя съдебен иска през януари. Информацията за процедурата обаче бе оповестена едва преди дни. Основният аргумент на Apple е дефиниран като „проблеми с безопасността“. „Продуктите, изпратени за рециклиране, вече не са адекватни за продажба на потребителите“, казва Apple пред изданието The Verge. „И ако бъдат поправени с фалшиви части, те могат да доведат сериозни проблеми с безопасността, включително дефекти в електрозахранването или батерията.“

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*