Amazon ще доставя с електрически камионетки

Много хора са си купували нещо от Amazon, а някои членове пазаруват редовно от онлайн платформата. Като се има предвид огромният брой доставки, които Amazon извършва, е от значение, че компанията вече ще използва електрически камиончета за транспорт на стоките си. Планът на компанията е да разполага с цели 10 000 електрически камионетки до 2022 г.

Електрическото превозно средство е разработено в партньорство с американския производител Rivian. До 2030 година е-камиончетата на Amazon трябва да станат 100 000.

Камионите за доставка ще имат 250 км пробег. Система от вградени камери показва на табло пред водача 36-градусов изглед към всичко около превозното средство. Всеки камион има възможност за интеграция с Alexa, както и нещо, което фирмата нарича „дансинг” в кабината на водача – за лесно придвижване в микробуса, каза Amazon.

„Надяваме се, че нашето персонализирано електрическо превозно средство ще помогне да се усети нуждата от спешни действия в индустрията в посока възприемане на устойчиви технологии и решения – независимо дали сте компания за доставка на стоки, логистична компания, производител на сладолед или какъвто и да е друг бизнес с превозни средства на пътя”, казва Рос Рейчи, директор на глобалния автопарк на Amazon. „Искаме шофьорите да обичат да го карат, а клиентите да се чувстват развълнувани, когато го видят да се движи през квартала им или да спира пред дома им“, казва още Рейчи.

Amazon се е ангажирала с обещанието да стане нулевовъглеродна компания до 2040 г. Това първо електрическо превозно средство е своеобразен старт на промяната й.

1 коментар

  1. Ей такива са нужни на нашите български пощи, особенно по малките градове!
    Да ама не… (лафа на Петко Бочаров)
    Това е подходящо за почти всички административни представители с малкък ежедневен километраж!
    ДА, ама НЕ!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*