Шик дамски гащеризони са изработени от отпадъци от луксозни тъкани

Модни и елегантни дамски гащеризони, направени от остатъците от луксозни тъкани, които биха били изхвърлени от модната индустрия – това са се заели да изработват R Collective, марка дамски облекла, известна със стремежа си към намаляване на отпадъците от текстилната индустрия и замърсяването, и природозащитничката, художничка и активистка Сюзън Рокфелер. Гащеризоните са стилни, подчертават женската елегантност и същевременно са „отражение на времето, имайки функции, вдъхновени от пандемията, функции като прикрепена маска за лице и скрити джобове“.

Тъй като пандемията продължава да тормози света, 2020 г. се оказа мощен сигнал за пробуждане и осъзнаване колко взаимосвързани са нашата екосистема, икономика и общност, казва Сюзън Рокфелер. „Модата е изключително разточителна индустрия. А реалността сега е такава, че жените коренно променят подхода си към обличането. Те търсят универсална, луксозна и удобна униформа, в която да се чувстват защитени и да им е комфортно. Но същевременно искаме да знаем, че дрехите ни са етично произведени“. Оттам идва и името на колекцията – тя е наречена „Униформата на осъзнатите“.

Двадесет и пет процента от печалбата от продажната на тези гащеризони ще отиват за Redress – благотворителна организация, която работи за ускоряване на кръговата икономика.

Гащеризоните се изработват с ветроустойчива качулка с регулируеми шнурове и функционална, компактна чанта, която го прави лесен за опаковане при пътуване. Може би най-очевидният намек за 2020 г. е подвижното защитно покритие на лицето, което е скрито в качулката, за да предложи допълнителен слой защита. Има и хитро сграден джоб на гърдите, който е достатъчно голям, за да побере комплект ключове, и странични джобове с допълнителен скрит мрежест джоб, за да побере неща като телефони или портфейли.

Цветовете варират от гълъбово до тъмно сиво, въгленово, морско тъмносиньо.

Снимки: The R Collective

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*