Електрическите коли на британското правителство ще насърчат международните производители

Решението на британското правителство да предостави на Nissan 20 милиона лири грант за масово производство на електрически автомобили във Великобритания най-вероятно ще направи страната по-привлекателна за международните производители.

Джонатан Висшер, медиа мениджър на Дружеството на производителите и търговците на автомобили, описва този ход като „в най-широкия смисъл … важно“. Той посочва, че то ще „даде на останалата част от Обединеното кралство увереност за изпълнение на ангажимента за въвеждане на нисковъглеродните технологии“.

Nissan обяви намерението си да произвежда своята електрическа кола Leaf в завода в Съндърланд по-рано тази година. Превозното средство се предвижда да излезе на пазара във Великобритания в края на тази година.

Г-н Висшер подчерта, че „националните граници са много по-малко определени“, когато става дума за автомобилната промишленост, като добави, че тя допринася значително за икономиката на Великобритания.

Тя е свързана със заетост, доставчици, търговски мрежи – всички те заедно носят полза на икономиката по един колективен начин“, обясни той.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*