Total настъпва към електрическата мобилност

Френският енергиен гигант Total е придобил Charging Solutions, фирма-специалист по станции за презареждане на електромобили, закупувайки я от германската индустриална група Viessmann. Total също така спечели търг от общинското правителство на Париж за експлоатация на 2300 станции за зареждане на електромобили.

Базираната в Мюнхен компания Charging Solutions вече ще бъде интегрирана с Total Deutschland, германското звено на Total. Фирмата ще се превърне в оператор на мрежа от 2000 пункта за зареждане в частни бизнес-локации в цяла Германия, включително някои, които са достъпни за широката общественост.

„Амбицията на Total е да управлява 150 000 точки за зареждане в Европа до 2025 г. Придобиването на Charging Solutions ще ни позволи да ускорим развитието си на германския пазар“, каза Алексис Вовк, президент по маркетинга. „Електрическото зареждане променя традиционния модел на енергоснабдяване на превозните средства. То се различава драстично от разпределението на горива по бензиностанциите и по същество е многоканално разпределение: в работата, в дома, на обществени места, в търговски зони или при бензиностанции. Очакваме силен ръст в професионалния и B2B сегмента и ще бъдем готови да отговорим на техните нужди със специални решения за зареждане.“

Total спечели и концесионен търг, проведен от общинското правителство на Париж, за модернизиране и разширяване на публичната мрежа от точки за зареждане на електромобили.

„Новата мрежа, която съчетава мрежата Belib – от която произлиза името си – и бившата мрежа Autolib, в крайна сметка ще обхваща 2300 точки за зареждане на електромобили, което е увеличение с 56% в сравнение с броя, който се използва в момента“, каза компанията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*