Китайска въглищна мина става 300 MW соларна централа

Зоната на стара въглищна мина в Китай заработи като соларна елетроцентрала. Това стана, след като TBEA New Energy, звено на китайския доставчик на PV инвертори TBEA Xi’an Electric Technology, включи соларна централа с мощност 300 MW в окръга Жиаоку в китайската провинция Шанси.

Соларната електроцентрала се разработва от 2018 г. и е разположен в открита зона за рекултивация недалеч от града Шуиту. „Поради слабото плодородие на почвата и лошото водозадържане, тази област не е подходяща за земеделие“, казаха от компанията. „Освен това условията на труд в тази област са сложни.“

Проектът е изисквал цялостен подход към оползотворяването на земята, интегриране на равните площи и склонове в зоната, някога предназначена за добив на въглища. Фирмата е използвала специална технология на монтажната система, за да адаптира слънчевата централа и нейните подразделения към трудните характеристики на терена.

Носещата конструкция е изградена така, че да е гъвкава, да поддържа наклон с голям ъгъл и същевременно да е мащабна, за да намали общите строителни разходи. В крайна сметка конструкцията “подобрява безопасността, издръжливостта и устойчивостта”, твърди TBEA.

Снимка: TBEA

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*