Tesla и Panasonic сключиха нова сделка за батерии

Tesla обяви ново споразумение с Panasonic за доставка на батерии. Това е най-новата от многото скорошни стъпки на Tesla в опит да си осигури стабилни доставки на акумулатори в светлината на грандиозните планове за увеличаване на производството на електрически автомобили.

Документът, подаден до регулаторните органи, потвърждава, че Tesla и Panasonic са подписали миналата седмица „споразумение за ценообразуване за 2021 г.“, което ще продължи до 31 март 2022 г. Споразумението се отнася до доставките на литиево-йонни акумулаторни клетки, произведени от Panasonic в Япония. Договорът се основава на първоначалното споразумение, подписано още на 5 октомври 2011 г. с последващи изменения. Споразумението определя ангажиментите за производствения капацитет, обема на покупките и инвестициите, планирани в рамките на срока на валидност.

Panasonic и преди е доставяла на Tesla батерии, произведени в Япония. Те са използвани в електрическите автомобили Model S и Model X. Panasonic наскоро съобщи, че започва да произвежда нови батерии с по-висока производителност.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*