Зоовикторина събра над 4000 лева в помощ на защитени видове у нас

 

В края на изминалата 2020 година Kaufland България и Зелени Балкани обединиха усилията си в информационна кампания за опазване на защитени видове у нас, чиято цел бе едновременно да образова, но и да осигури финансова подкрепа за природозащитните дейности на Зелени Балкани. В резултат на интереса на посетителите Kaufland България дари 4148 лева в подкрепа на защитените видове, за които работи Зелени Балкани, по време на потребителската програма „Зооландия“.

Екипът на Зелени Балкани подготви интересни факти за различни биологични видове, които са защитени у нас. В продължение на 8 седмици на сайта на Kaufland България гражданите можаха да се запознаят с животни като гривестата рибарка, прилепите, белоглавия лешояд, брадатия лешояд, червеногушата гъска, малкия корморан, китоподобните, белия щъркел. Поднесената информация разкриваше и защо трябва да опазваме техните местообитания, част от Натура 2000.

Заедно с предоставената информация присъстваха по 2 въпроса, на които всеки участник имаше възможност да отговори. Основен принос за събраната сума имат всички 4148 потребители, които са посетили платформата и са участвали в играта с тематични въпроси. За всеки участник, попълнил въпросника, Kaufland България дари по 1 лв. в подкрепа на дейностите по възстановяване и опазване на редките видове животни в България. В края на всяка седмица под формата на томбола двама от участниците, дали верен отговор, получаваха комплект информационни материали от Зелени Балкани в туристическа раница, предоставена от Kaufland България. А в последните дни на кампанията един от участниците спечели голямата награда – семейна палатка и едногодишен абонамент за образователната платформа „Уча се“, осигурени от Kaufland България.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*