Производител на автомобили с главна роля в строежа на зелен град

Volvo възнамерява да трансформира най-големия пристанищен град в Скандинавието в климатично неутрален град – или поне един негов район.

Като един от символите на автомобилната безопасност, Volvo сега ще работи върху екологични превозни средства и градове с неутрален климат. До 2030 г. Гьотеборг, Швеция, трябва да има „климатично неутрални зони“, които градските власти ще създадат с подкрепата на Volvo. Автомобилният производител възнамерява да използва тези области като тестово поле за нови зелени транспортни технологии.

Инициативата за зелена градска зона в Гьотеборг предполага създаването на напълно беземисионна зона в рамките на най-големия пристанищен град в Скандинавието чрез използването на климатично неутрални видове транспорт и свързаната с тях инфраструктура.

Volvo планира да тества новите си продукти в реални условия, преди да ги въведе в масово производство. Очаква се Гьотеборгската зелена зона да управлява мрежа от зарядни станции за електрически превозни средства, собствена услуга за безпилотно такси, редица нови онлайн технологии – система за взаимодействие между превозните средства и пътната инфраструктура, както и интелигентни методи за ограничения – например ограничаване на максималната скорост в климатично неутрална зона и използване само на електрическите двигатели (за хибридните превозни средства) в Гьотеборгската зелена зона.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*