Байдън връща САЩ в Парижкото споразумение

Новият президент на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, която ще даде старт на процеса за повторно присъединяване на страната към Парижкото споразумение за климата. Процесът ще отнеме приблизително 30 дни. САЩ ще трябва да изпратят официално писмо до ООН с искане да се присъединят отново към Парижкото споразумение. Бившият президент Доналд Тръмп оттегли страната от споразумението – ход, който беше широко критикуван от световните лидери.

Изпълнителната заповед бе подписана от Байдън в първия му ден като президент. Това е само една от многото политики, свързани с околната среда, които САЩ възнамеряват да приемат. Байдън вече е подписал друга изпълнителна заповед за блокиране на спорния тръбопровод Keystone XL.

Президентът ще насочи агенциите на държавната администрация да преразгледат всички закони и регулаторни указания, свързани с опазването на природата, въведени при бившия президент Тръмп. Байдън обеща има амбицията САЩ да постигне нулеви емисии до 2050 г., въпреки че критиците казват, че 2050 г. е далеч по-късно, отколкото е необходимо.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*