FlixMobility подсилва възможностите за екологичен транспорт

2020 година донесе много предизвикателства и промени за най-големия европейски доставчик на автобусни услуги за дълги разстояния FlixBus. През изминалата пролет компанията спря почти цялата си мрежа в резултат на пандемията Covid-19. За да може да продължи да предлага удобно и достъпно пътуване на повечето пазари FlixBus рестартира предлагането на услуги в края на май 2020, а FlixTrain 0 в края на юли. Възобновяването на мрежата стана възможно благодарение на цялостна хигиенна концепция. Паралелно с това FlixMobility продължава да работи за революцията на устойчивия транспорт.

От самото си начало компанията преследва идеята за предлагане на достъпна и екосъобразна мобилност за всички хора. През 2020 г. Федералната агенция по околна среда в Германия отново даде най-високия екологичен рейтинг по отношение на емисиите на СО2 на пътник, на транспорта с автобуси на дълги разстояния.

„През 2021 FlixBus със сигурност ще се завърне на пътната мрежа, а FlixTrain на релсите, за да предложим на хората истинска алтернатива за пътуване и да предотвратим възобновената тенденция към индивидуално пътуване. Нашата цел е да възстановим дейността си, в съответствие със ситуацията около COVID-19, възможно най-скоро, както и да разширим мрежата си отново през новата година,“ коментира Андре Швемлайн, главен изпълнителен директор и основател на FlixMobility.

Въпреки трудните времена, компанията продължава да се придържа към целта си да бъде напълно неутралнa по отношение на климата до 2030 г. и продължава да инвестира в устойчива мобилност. FlixMobility предлага на своите пътници възможността да компенсират индивидуално изчислените емисии на CO2 от съответното им пътуване. В световен мащаб около 6,5 % от пътниците в момента избират доброволно обезщетение за CO2. През 2020 г. над 7 тона CO2 са били компенсирани от пътници. 75% от приноса за опазване на климата се използва от КСО партньора на FlixMobility – atmosfair за финансиране на печки с ефективно гориво в Руанда. Така емисиите от пътуването са напълно компенсирани. Останалите 25% от сумата се насочват към фонд „Бъдещето на мобилността“ – фонд, който atmosfair и FlixBus стартираха съвместно през 2020 за насърчаване на устойчива транспортна революция.

Наред с това фондът подпомага местни организации и организации с нестопанска цел да изготвят достъпни за всички екологични предложения за всекидневния живот. На релсите компанията е вече CO2-неутрална: всички FlixTrain влакове се движат на 100% зелено електричество от вятърна и хидроелектрическа енергия от Greenpeace Energy. От 2018 FlixBus оперира пилотни проекти с първите електрически автобуси за дълги разстояния във Франция и Германия, а през 2019 за първи път и в САЩ.

От: FlixMobility

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*