General Motors се отказва от ДВГ до 2035 г.

Най-големият автомобилен производител в САЩ очерта плановете си да стане неутрален до 2040 г., отбелязвайки „сеизмична“ промяна в индустрията. General Motors Co заяви, че си поставя за цел да екологизира всичките си нови автомобили, джипове и леки пикапи, така че да са с нулеви емисии, и това трябва да стане до 2035 г. Глобалните анализатори оределиха като драматична промяната, обявена от най-големия автомобилен производител на САЩ.

Решението е част от по-мащабе план на GM, която планира да стане изцяло въглеродно неутрална до 2040 г.

През ноември GM заяви, че инвестира 27 млрд. долара в електрически и автономни превозни средства през следващите пет години.

Главният изпълнителен директор на GM Мери Бара агресивно настоява автомобилния производител да прегърне електрическите превозни средства и да се прости с бензиновите. Тя заяви в изявление, че производителят на автомобили е работил с Фонда за защита на околната среда (EDF) – група за защита на околната среда – за „разработване на споделена визия за изцяло електрическо бъдеще и стремеж за елиминиране на емисиите на отработените газове у новите леки автомобили до 2035 г. ”

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*