Батериите от стари е-тротинетки Lime стават на Bluetooth аудио-колонки

Редица автомобилни производители вече очертават намеренията си да преработват старите акумулатори на електрическите превозни средства, които пускат на пазара, но какво правят старите батерии на електрическите скутери? Сега Lime разкри планове за акумулаторите, които захранват електрическите й тротинетки. Те ще бъдат възстановявани и рециклирани за използване в Bluetooth аудио-колонки.

Електрическите тротинетки на Lime са добре познати в много градове. Сега обаче фирмата се е заела да разработи преносими аудио-колонки в сътрудничество с компанията за устойчив дизайн Gomi. Като за начало 1000 старии батерии ще бъдат извадени от „ранното“ поколение е-тротинетки на компанията, които отдавна са „пенсионирани“. После акумулаторчетата ще бъдат почистени и повторно тествани за капацитет, преди да им бъде даден втори живот.

Самите високоговорители ще разполагат с корпус с мраморна шарка, изработен от 100 процента рециклирани пластмасови отпадъци. Джаджата ще се предлага в зелено, черно, синьо и бяло. Рециклираните батерии ще осигуряват на високоговорителите 20-часов живот при едно зареждане.

„Наистина сме развълнувани да видим как Gomi успя да даде нов, втори живот на старите ни батерии“, каза Андрю Савидж, вицепрезидент по устойчиво развитие в Lime. „Техният технически опит и иновативната им продуктова линия предлагат вълнуваща възможност да се използват повторно части, които иначе биха били рециклирани, и да се превърнат в стилни ежедневни неща, които ще служат още дълго“.


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_1ad0_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/technews/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1924

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*