Honeywell и Университетът в Сиракуза разработват технологиите за качество на интериорния въздух

Компанията за интелигентни сградни технологии Honeywell и Университетът в Сиракуза обявиха началото на съвместно изследователско артньорство с цел финансиране и провеждане на научни изследвания за нововъзникващите технологии за качество на въздуха в интериора (IAC).

Партньорството предвижда отварянето на лаборатория за качество на интериорния въздух в Колежа по инженерство и компютърни науки при Университета в Сиракуза. Тя ще се използва от изследователите, за да се създават системи по-здравословна и безопасна среда в сградите.

„Качеството на въздуха в помещенията не нещо, за което се говори активно – но то е критичен фактор за създаването на по-безопасна и здравословна сградна среда“, каза Маниш Шарма, вицепрезидент и главен технически и продуктов директор на Honeywell Building Technologies. „Работата ни със Сиракуза ще измери ефективността на различните нововъзникващи технологии за качество на въздуха в помещенията“. Това, по думите му, не само ще осигури подобрение на благосъстоянието на обитателите, но и ще помогне на собствениците на сгради да разберат най-добрите решения за различните сградни среди и ситуации. В дългосрочен план подобна информация ще им помогне да привличат по-добре обитателите, да управляват енергийната ефективност и да подобряват стойността на своите недвижими имоти.

Новата лаборатория в Университета в Сиракуза ще се използва за решаване на няколко изследователски цели за определяне на въздействието на качеството на въздуха в помещенията върху човешката производителност и креативност. Факултетът ще използва лабораторията за провеждане на директни сравнения на следващото поколение технологии за подобряване на качеството на въздуха в затворени помещения и усъвършенствани строителни системи в контролирана практическа сградна среда. Изследването, което ще включва характеризиране и оценка на  сензорите за качество на интериорния въздух, ще помогне на собствениците и операторите на сгради да определят по-добре правилните технологии, за да отговорят на конкретни строителни условия и цели.

Освен това изследването ще разработи алгоритми за изкуствен интелект и машинно обучение за динамично управление на вентилацията. Намерението е да се идентифицират нови стратегии за вентилация, които отговарят на стандартите ASHRAE 62.1, като същевременно се постигат цели като подобрена производителност на обитателите.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*