Китай започва „втора вълна“ на внедряване на смарт-електромери

Общо 572,3 милиона нови интелигентни електромери ще бъдат внедрени в Китай, Индия, Япония и Южна Корея през периода 2021–2025 г., според ново проучване на изследователската компания на IoT Berg Insight. В края на 2019 г. общият брой на интелигентните електромери в региона е възлизал 653,3 милиона броя, което прави 69% от инсталационната база.

Китай вече е завършила „първата вълна“ на внедряване, посочват пазарните наблюдатели. Сега е ред същото да се случи в Япония и Южна Корея. Те ще бъдат следващите пазари, които ще достигнат общонационално покритие с умни електромери. Очаква се този процес да приключи следващите 3-4 години, според доклада.

За посочения период китайският пазар ще отговаря за 70–80% от търсенето на интелигентни електромери в Азия в рамките на следващите няколко години. Причината е, че в страната вече започва замяната на „остарелите“ умни електромери с нови, по-модерни. С това ще се даде ход на  „втората вълна“  на внедрява.

Засиленото търсене в Китай ще се обслужва изцяло от местни производители, прогнозират още анализаторите. Мнозина от тези местни производители вече са пораснали и са се наредили най-големите световни производител на интелигентни измервателни уреди – както по отношение на продукцията, така и от гледна точка на приходите.

Berg Insight също така отбелязва, че Индия е достигнала разпространение от около 1% към края на 2020 г., но се очаква страната да бъде „основният двигател“ за общия ръст на смарт електромерите в Азиатско-Тихоокеанския регион през следващите години. Berg Insight прогнозира, че в Индия този сегмент ще нараства средно с по 76,2% през прогнозния период и към 2025 година страната ще е дом на 15-20% от интелигентните електромери в Азия.

Снимка: miheco във FlickR

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*