Електрически пикап Canoo обещава да конкурира Tesla Cybertruck

Американският стартъп производител на електрически превозни средства Canoo наскоро представи изцяло електрически пикап по време на Virtual Media Day (VMD). На събитието компанията обяви, че предварителните поръчки за производствената версия на пикапа ще бъдат отворени през второто тримесечие на 2021 година. Според фирмата, доставките на електрическия камион ще започнат още през 2023 година.

Електрическият пикап Canoo има съвсем различен дизайн от Tesla Cybertruck. Отпред возилото напомня малко на стар Volkswagen T2 от 70-те години, но в изцяло нов и футуристичен стил. Компанията твърди, че този пикап е много издръжлив и надежден. Той също така има редица иновативни функции, които го правят подходящ за ежедневна употреба.

Електрическият пикап Canoo е проектиран да изминава 320 км без презареждане. Двигателят има мощност до 600 к.с. и въртящ момент от 745 Нм. Освен това има полезен товар до 820 кг. Камионетката е висока 193 см, което означава, че е малко по-висока от Tesla Cybertruck (190 см), но пък по-ниска от Hummer EV, който е с „ръст“ 206 см.

По дължина той е по-къс от конкурентите със своите 467 см, но има прибираща се част, която може да увеличи общата дължина до 541 см. За сравнение, Tesla Cybertruck е с дължина 587 см.

Потребителите могат да разделят пространството в багажника с модулни разделители. Други интересни дизайнерски характеристики включват странични стъпала, сгъваеми странични маси и предно отделение със сгъваема маса и секция за съхранение.

Компанията все още не е обявила цена – тя ще бъде оповестена през второто тримесечие, когато започнат предварителните поръчки.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*